top of page

Podpora kultúry v európskych mestách

Na tejto podstránke nájdete priebežne dopĺňané odkazy na dokumenty a materiály, týkajúce sa kultúrnej politiky a podpory kultúry v európskych mestách.

Bratislava Maping nezávislej kultúry v Bratislave (2012) Východiskový pracovný materiál vypracovaný odborníkmi a predstaviteľmi nezriaďovanej kultúrnej scény. Vznikol na jar 2012 na podnet pracovnej skupiny, zriadenej magistrátom Hl. mesta Bratislavy na základe výzvy kultúrnych operátorov Kreatívna Bratislava za zmenu kultúrnej politiky mesta. Údaje v zozname nie sú kompletné, dokument mal poslúžiť ako prvý orientačný prehľad mestom nezriaďovaných kultúrnych subjektov v hlavnom meste.

Program hospodárskeho a sociálneho rozvoja Hl. mesta SR Bratislavy na roky 2010-2020 Kultúra, umenie a kreatívny priemysel sú súčasťou viacerých bodov programu. Dokument by mal byť priebežne dopĺňaný a revidovaný podľa aktuálneho vývoja.

Koncepčné dokumenty o kultúrnej politike miest v okolí Bratislavy (zoznam je priebežne dopĺňaný): Košice Stratégia rozvoja kultúry 2014-2018 Kreatívna ekonomika / Master plán 2013-15 Praha Koncepce kulturní politiky Hlavního města Prahy (2010-2015) Grantová politika Hlavního města Prahy pro oblast kultury a umění (2007) Kultura v Praze - Výroční zpráva (2013) V súčasnosti prebieha proces prípravy novej kultúrnej stratégie na roky za širšej účasti odborníkov a verejnosti. Brno Program rozvoje kultury města Brna (2012) Program rozvoje kultury města Brna - Souhrnná zpráva V súčasnosti prebieha príprava nového dokumentu za účasti zástupcov kultúrnej obce. České Budějovice Strategie rozvoje kultury - Analytická část (2013) Dotační program pro oblast kultury (2015) Pardubice Strategie pro kulturu a kreativitu Pardubic (2011) Plzeň Program rozvoje kultury ve městě Plzni (2009-2019) Ostrava Analýza kulturního života ve statutárním měste Ostrava Koncepce rozvoje kultury statutárního města Ostravy (2008)

Ďalšie dokumenty o komunálnej kultúrnej politike:

Zostavil: Slávo Krekovič


Recent Posts
bottom of page